Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi | Nerede? Nasıl Gidilir? 2023 Giriş Ücreti, Ziyaret Saatleri

Panorama 1453 Tarih Müzesi, tarihin en önemli olaylarından biri olan İstanbul’un fethinin en güzel şekilde anlatıldığı bir müze. Bir çağın kapanıp yeni bir çağın açılmasına sebep olan Fatih Sultan Mehmet’in, İstanbul’u feth edişi bu müzede detaylı bir şekilde anlatılmaya çalışılmış. Tarihe ışık tutan Panorama 1453 Tarih Müzesini gelin hep beraber gezelim.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Dünyanın ilk panoramik müzesi unvanına sahip olan müze, İstanbul‘da gezilip görülmesi gereken en önemli yerler arasında geliyor. Buram buram tarih kokusunu damarlarınızda hissettiğiniz müzeye geçmişimizi öğrenebilmeleri için özellikle çocuklarınızı da getirmenizi öneririm. Emin olun hem keyifli vakit geçirecekler hem de geçmiş tarihimize ait önemli bilgiler onlarında dikkatini çekecek. Gelelim harika görselliğe sahip olan Panorama 1453 Tarih Müzesi ile ilgili edindiğim bilgilere.

Müze içerisinde bulunan resimler

Panorama 1453 Tarih Müzesi Hakkında Bilgi

Müze, fethin rüyasının görüldüğü alanda kurulan Topkapı Kültür Parkı sınırları içerisinde yer alıyor. 2005 yılında yapım çalışmalarına başlanılan müze için 5 milyon dolar harcanılarak 2008 yılında tamamlanmış. Müzenin panoramik resim çalışmalarına ressam ve çizgi film yönetmeni Haşim Vatandaş ile birlikte 8 sanatçının ortak çalışmaları ile hayat verilmiş.

Müzede yer alan tarihi toplar

Müzeye ilk girişte büyük bir strateji ve en önemlisi kalbindeki iman gücü ile İstanbul’u feth eden büyük komutan Fatih Sultan Mehmet’in silüeti karşılıyor. Duvarlarda ise fethi anlatan bilgiler ve haritalar bulunuyor. Müzenin en önemli kısmı olan panoramik resimlerin olduğu alana inilen merdivenlerin duvarlarında Rumeli ve Anadolu Hisarlarına ait kabartmaların yanı sıra gemilerin karadan çekilme anlarını anlatan kabartmalar da bulunuyor.

İstanbul’un Fethinden bir sahne

Merdivenleri ilerleyip müze’nin kalbi diyebileceğimiz asıl önemli olan alana geliyoruz. Burası 38 metre çaplı bir yarım kürenin üzerine kurulmuş ve toplam 2350 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Üzerinde 10.000 figürün bulunduğu resim harika bir görselliğe sahip. Resmin gerçekliğini ve boyutlarını kavramayı sağlayacak referanslar, başlangıç ve bitiş gibi dayanak noktaları bulunmuyor. Resmin bittiği yer olmadığı için resmin gerçek boyutunu kavrayamıyorsunuz. Kapalı bir alanda olmanıza rağmen 3 boyutlu resim sayesinde kendinizi adeta açık havada gibi hissediyorsunuz. Resmin etkisi platformun etrafında bulunan maketler ve ses efektleri ile daha da artırılmış. Gökyüzünün de resme dahil edilmesi ortaya harika bir görsel şölen çıkmış.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede?

Panorama 1453 Tarih Müzesi’ne Nasıl Gidilir?

Metrobüsle;

Metrobüsle Topkapı Durağına kadar gelmeniz gerekiyor. Durakta indikten sonra tarihi surlar yönüne doğru üst geçidi geçerek Topkapı Kültür Parkı’na gelin. Parkın içinden 5 dakikalık kısa bir yürüyüşle müzeye kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Tramvay ile;

Tarihi Kabataş – Bağcılar tramvay hattını kullanarak Topkapı durağında inin. Buradan da Topkapı Kültür Parkı içerisinde yürüyerek müzeye ulaşabilirsiniz.

YOL TARİFİ

Panorama 1453 Tarih Müzesi Giriş Ücreti 2023

Yerli Ziyaretçi30,00 TL
Yabancı Ziyaretçi80,00 TL
Öğrenci, Öğretmen ve Askeri Personel20,00 TL

Giriş ücreti nakit ve Türk Lirası olarak alınıyor. Müze Kart geçerli değil.

Panorama 1453 Tarih Müzesi

Panorama 1453 Tarih Müzesi Ziyaret Saatleri 2023

Müze, her gün 08:00 – 19:00 saatleri arası ziyarete açık. Size tavsiyem bu güzel müzeyi rahatça gezebilmek için kapanış saatine yakın bir saatte gitmemeniz. Tahmini olarak 1 saat müzeyi gezmeniz için yeterli olacağından daha rahat bir vakitte gitmenizi öneririm.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Adres ve İletişim Bilgileri

Adres: Merkez Efendi Mahallesi, Topkapı Kültür Park İçi Yolu, 34015 Zeytinburnu/İstanbul, Turkey

İletişim: +902124151453

E-posta: info@panoramikmuze.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir